Mercury ERP proqramında
ƏSAS SƏHİFƏ MƏZMUN MÜƏLLİF HAQQINDA MERCURY ERP PROQRAMI
Siz buradasınız: İdarəetmə uçotu İctimai iaşədə uçot Menyunun yaradılması
Menyunun yaradılması
Menyunun yaradılmasına məsuliyyətlə yanaşmaq lazımdır. Məhz bu sənəd Mercury-nin kassa modulu tərəfindən malların axtarışı üçün istifadə edilir. Menyunun tərtib edilməsi zamanı aşağıdakı qaydalara riayət etməyə çalışın:
- Yeməyin adında onun çəkisini göstərin. Sadəcə “Donuz ətindən kabab” deyil, “Donuz ətindən kabab 250 qr.” qeyd edin.
- Yeməklərə şəkil bağlayın. İnsan beyni şəkilləri mətndən daha tez tapır. Şəkillərin mövcud olması kassir və ofisiantın işini sürətləndirəcək.
Yaratmaq üçün “Pərakəndə””Restoranın münyusu” formasını açın.
Mündəricat
Topdan ticarətdə uçot Pərakəndə ticarətdə uçot İctimai iaşədə uçot
İctimai iaşədə texniki-texnoloji xəritə
Menyunun yaradılması Yemək modifikatorları Xammalın silinməsi
Maliyyənin idarə edilməsi İstehsalatda uçot
Formanın yuxarı hissəsində biz yemək qruplarının olduğu əlavələri görürük. Bizim misalımızda bu Alkoqol, İsti yeməklər, Qəlyanaltı, İçkilərdir. Eyni qruplar kassa modulu ekranında da əks olunacaq və yeməklərin qruplara düzgün bölüşdürülməsi onların axtarışını sadələşdirməyə yardım edəcək. Siz öz qruplarınızı alətlər panelindəki müvafiq düymələrdən istifadə edərək yarada bilərsiniz.
Menyuya, cari qrupa yeməkləri idarə panelindəki müvafiq düymələr vasitəsilə əlavə etmək olar.
“Restoranın menyusu”ndan yeməyin TTX-nə keçmək, mal kartoçkasını redaktə etmək və yeməyin pərakəndə qiymətini təyin etmək olar. Bütün bu hərəkətləri yeməyin üzərinə siçanın sağ düyməsinə vuraraq kontekst menyusundan yerinə yetirmək mümkündür.
Bundan sonra oxu:
İctimai iaşədə texniki-texnoloji xəritə Xammalın əvəz edilməsi
Menyunun yaradılması Yemək modifikatorları Xammalın silinməsi
Başlıqlar
- İdarəetmə uçotu
- Anbar uçotu
- Qiymət artımı matrisinin köməyi ilə qiymətqoyma
- Pərakəndə ticarətdə uçot
- İctimai iaşədə uçot
- Maliyyənin idarə edilməsi
- Pul vəsaitlərinin hərəkətinin uçotu. Ödəniş sənədləri. Tədarükçü və alıcılarla hesablaşmaların uçotu İdarəetmə uçotu və büdcənin hazırlanması Büdcəni necə tərtib etmək lazımdır? MMM - Maliyyə məsuliyyəti mərkəzi Büdcə maddələri Büdcə maddələrinin sorğu kitabçası Büdcənin tərtib edilməsi Büdcənin icrasına nəzarət Ümumi multivalyutalılıq anlayışı
- İstehsalatda uçot
- Sexlər və sahələr Xammal, yarımfabrikatlar və hazır məhsul İstehsalatda texniki-texnoloji xəritələr İstehsal planı Məhsulun maya dəyərinin hesablanması. Bölünmə zamanı maya dəyəri İzləmə imkanı. Traceability. Ət kombinatında uçot. Ət kombinatının avtomatlaşdırılması. İstehsal aktı Tikiş istehsalında uçot.